Κύθνος: Νέες εικόνες από την θαλαμηγό «007» που ημιβυθίστηκε στην παραλία Κολώνα

Νέα βίντεο κάνουν τον γύρο των social media από την Κύθνο και την θαλαμηγό «007», η οποία προσάραξε στην παραλία Κολώνα και στη συνέχεια ημιβυθίστηκε.

Το υπερπολυτελές σκάφος «007» των 49 μέτρων, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, παρουσίασε εισροή υδάτων. Όσοι πέρασαν από το σημείο απορούν πώς μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο στο θηριώδες σκάφος.

@sabrynette_ #superyacht #007 #greece ♬ Babel (Remix) – 染哥

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες πήρε μεγάλη κλίση από την αριστερή πλευρά και βυθίστηκε κατά το ήμισυ.

Το «007» κυκλοφόρησε ως Amazon A από το τουρκικό ναυπηγείο Aegean Yacht το 2006. Αρχικά είχε μήκος 32 μέτρα αλλά έκτοτε έχει υποστεί τουλάχιστον δύο μεγάλες επεκτάσεις σε μήκος περίπου 49 μέτρων.

Φωτογραφία: www.superyachttimes.com
Φωτογραφία: www.superyachttimes.com
Κύθνος
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό σταθμό Κύθνου – Φωτογραφία: Cyclades24

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι η θαλαμηγός “007” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έχει προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Κολώνες ν. Κύθνου με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε το Ε/Π σκάφος “ΔΕΛΤΑ ΙΙ” Τ.Σαρωνικού 4760 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής αρχής, όπου εντόπισε την ανωτέρω Θ/Γ ημιβυθισμένη, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την δυτική πλευρά της αμμώδους παραλίας του όρμου Κολώνα. Οι επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, μετεπιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα “Μερίχα” ν. Κύθνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό σταθμό Κύθνου, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πώς ήταν το «007»

Παρακάτω απεικονίζεται το «007». Κατά την πρώτη σημαντική επισκευή επεκτάθηκε σε περίπου 42 μέτρα και κατά την τελευταία μεγάλη επισκευή επεκτάθηκε ξανά με ένα μακρύ πίσω ανοιχτό κατάστρωμα και τόσο το κύτος όσο και η υπερκατασκευή της βάφτηκαν μαύρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ