Κύθηρα: Διαψεύδει το Λιμενικό πως ψάρευαν τουρκικά αλιευτικά

Στην διάψευση πως τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν στα Κύθηρα προχώρησε το Λιμενικό Σώμα μέσω πηγών του υπουργείου Ναυτιλίας.

Tου Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές στο enikos.gr τα τουρκικά αλιευτικά τα οποία απεικονίστηκαν,  έκαναν ασφαλή διέλευση από το σημείο, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες ταξιδεύουν για τη Μάλτα, εκεί όπου ψαρεύουν τόνο.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες τα ρυμουλκά που φαίνονται στις φωτογραφίες σέρνουν κλωβούς για τη Μάλτα. Όπως αναφέρει το υπουργείο κατά τον μήνα Μάιο διέρχονται το Αιγαίο αλλά και το Ιόνιο, τουρκικά και αλβανικά ρυμουλκά αντίστοιχα. Αυτά έλκουν κενούς κλωβούς με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα εν λόγω ρυμουλκά, κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (2-3 κόμβους), πρέπει να είναι αδειοδοτημένα από τον ECCAT και μεταβαίνουν στην Κεντρική Μεσόγειο για να μεταβιβάσουν στους κλωβούς τους ζωντανό ερυθρό τόνο. Αυτό θα αλιευθεί από αδειοδοτημένα ΓΡΙ-ΓΡΙ. Εν συνεχεία, περίπου στα τέλη Ιουνίου θα διέλθουν πάλι από το Αιγαίο προκειμένου να μεταφέρουν τον τόνο στις φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια, όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ