Κυψέλη: Σκουπίδια και μπουκάλια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετά το πάρτι – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Το… αδιαχώρητο επικράτησε την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Εκατοντάδες νέοι, χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους και χωρίς μάσκες, διασκέδαζαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες με ποτά στο χέρι ενώ χόρευαν στους ρυθμούς των τραγουδιών που έβαζε DJ. Το “ραντεβού” για το πάρτι δόθηκε μέσω των social media σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για καθημερινό φαινόμενο.

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου μία ημέρα μετά το υπαίθριο πάρτι, θύμιζε “βομβαρδισμένο τοπίο”. Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr άπειρα σκουπίδια και κουτάκια μπίρας “σκέπαζαν” το πεζοδρόμιο με τους εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων να πιάνουν από νωρίς δουλειά για τον καθαρισμό.

Επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυναν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι συμμετέχοντες. Οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου φρόντισαν κάθε γωνιά της πλατείας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποδοθεί καθαρή στους περίοικους. Τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Ο Δήμος της Αθήνας υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης.

«Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.