Κυνήγι… για επιβίωση

Κυνήγι… για επιβίωση

«Ποιο άθλημα και ποια αναψυχή, οι κυνηγοί πλέον βγαίνουν για κρέας». Η συζήτηση με τον πολύπειρο κυνηγό από τη Θεσσαλία, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του είναι αποκαλυπτική. Όπως λέει, η φετινή κυνηγετική περίοδος είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς για πολλούς το θήραμα σχετίζεται με την επιβίωση.

«Δεν είναι τυχαία τα πάμπολλα δυστυχήματα που καταγράφονται με θύματα κυνηγούς. (Σ.σ. έξι νεκροί στους δύο πρώτους μήνες της κυνηγετικής περιόδου). Η απελπισία οδηγεί σε απροσεξίες.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδίες κυνηγών, μολονότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αδειών θήρας (από περίπου 300.000 πριν από μία οκταετία στις 180.000 σήμερα), για πρώτη φορά φέτος αφενός αναχαιτίστηκε αυτή η μείωση και αφετέρου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από νέους κυνηγούς.

«Έχουμε σχετική αύξηση στις συγκεκριμένες άδειες. Πολύς κόσμος αρχίζει να ασχολείται με το κυνήγι χωρίς να είχε ποτέ προηγούμενη σχέση. Ένας πιθανός λόγος είναι η ανάγκη για κατανάλωση κρέατος» λέει ο Κυριάκος Σκορδάς, δασολόγος και διευθυντής υποστήριξης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης.

 

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ