Κύκλωμα θα… σέρβιρε ποτά «μπόμπες» σε νυχτερινά μαγαζιά – Τρεις συλλήψεις, 590.000 ευρώ οι διαφυγόντες φόροι

Τέλος στη δράση κυκλώματος που θα «πλημμύριζε» με ποτά «μπόμπες» νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι αρχές συνέλαβαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εισήγαγε λαθραία αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία και τη διοχέτευε σε ποτοποιίες για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Συνολικά κατασχέθηκαν 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης με τους διαφυγόντες φόρους να υπολογίζονται σε 590.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., η λαθραία αιθυλική αλκοόλη μεταφερόταν σε ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια με φορτηγά οχήματα, τα οποία μετέφεραν και νόμιμα προϊόντα με παραστατικά, τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτή. Για την προσωρινή αποθήκευσή της στην Αττική χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρίες καταρτίζοντας ψευδή παραστατικά ως προς το είδος μεταφοράς και τους παραλήπτες.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο οδηγός φορτηγού οχήματος και δύο παραλήπτες της λαθραίας ποσότητας οινοπνεύματος, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης ποτοποιίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

ποτά κύκλωμα

ποτά κύκλωμα

Παράλληλα, κατά τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Πειραιά, στην επιχείρηση ποτοποιίας, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,
-μηχάνημα που τοποθετεί τάπες στις φιάλες,
-μηχάνημα που χρησιμοποιείται για να γεμίζει ασκούς,
-3 φιλτροαντλίες,
-2 αναμείκτες ποτών,
-ελκυστήρας (τράκτορας) με συρόμενο επικαθήμενο,
-2 VAN ,
-3 κινητά τηλέφωνα,
-1.500 ευρώ και έγγραφα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ποτά κύκλωμα

ποτά κύκλωμα

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ