Κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων: Χλιδάτη ζωή για το ζευγάρι των επίορκων αστυνομικών

Έντονο «άρωμα» γυναίκας έχει το κύκλωμα με τα διαβατήρια και τις ταυτότητες που πωλούσε η εγκληματική οργάνωση σε ποινικούς και αλλοδαπούς, καθώς δύο γυναίκες αστυνομικοί φαίνεται να είχαν βασικό ρόλο.

Του ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ

Η πρώτη είναι η σύζυγος του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, στο γραφείο του οποίου βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο με τα 320.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 34χρονη αρχιφύλακας αναζητούσε άτομα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. και παρείχε πληροφορίες στην οργάνωση.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παρακολουθούσε τις κινήσεις της, βάζοντας στο μικροσκόπιο ακόμη και τους λογαριασμούς της στα social media. Η χλιδάτη ζωή που έκανε μαζί με τον σύζυγό της δεν θα μπορούσε να καλυφθεί από τον μισθό ενός ζεύγους αστυνομικών. Ταξίδια στις Μαλδίβες, στο Πουκέτ, στο Παρίσι, όπου επισκέφθηκε και την Ντίσνεϊλαντ, και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις ερευνούν αν τα έξοδα αυτά καλύφθηκαν από τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης ή από δικούς της πόρους. Η 34χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες, ωστόσο δεν προφυλακίστηκε. Αντίθετα, στη φυλακή οδηγήθηκε η δεύτερη αστυνομικός της υπόθεσης, η 39χρονη αρχιφύλακας που υπηρετεί στην Αράχωβα. Επιβαρυντικές γι’ αυτήν είναι οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός».

Σε μία από αυτές προσπαθεί να καθησυχάσει μια φίλη της, καθώς φέρεται να δήλωσε ψευδώς το όνομά της ως μάρτυρα στην έκδοση πλαστής ταυτότητας. «Αποδείχθηκε απατεώνας», της λέει, ενώ την προειδοποιεί ότι «μπορεί να σε καλέσουν για κατάθεση». Δικαιολογείται λέγοντας ότι «πήγα να εξυπηρετήσω μια κοπέλα και, επειδή έγινε αυτή η στραβή, έχουν πιάσει όλες τις ταυτότητες τώρα των αλλοδαπών και κοιτάνε ποιοι ήταν μάρτυρες και γιατί και πώς και τι και αναμοχλεύουν».

Ωστόσο, της υπόσχεται ότι εκείνη δεν θα έχει καμία νομική συνέπεια. «Αν έρθει εκείνη η στιγμή και δεν θέλεις να αναμειχθείς, εντάξει, θα το πάρω επάνω μου, εννοείται ότι το έχω πάρει όλο επάνω μου, γιατί εγώ την έβγαλα την ταυτότητα, εσύ απλώς φαίνεσαι ως μάρτυρας, δεν έχεις να μπλεχτείς κάπου… Μη φοβάσαι και δεν έχεις μπλέξει, απλώς έτυχε η στιγμή… Γιατί το έχω κάνει και άλλες φορές με Αραχωβίτες και έχω βάλει μάρτυρες. Και δεν έχει γίνει τίποτα».

Κύκλωμα

Το κύκλωμα, που δρούσε από το 2013, προμήθευε ελληνικές ταυτότητες και διαβατήρια ακόμα και σε αλλοδαπούς κακοποιούς, με συνολικά κέρδη τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ. Εκτός από τους επίορκους αστυνομικούς, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ομογενής από το Καζακστάν, αλλά και ο γιος του. Η γνωστή ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Βούλα Δημητριάδου, δηλώνει στη Realnews:

«Η προανακριτική έρευνα απέδωσε κάποια στοιχεία, τα οποία αξιολογήθηκαν στο παρόν στάδιο από την κυρία ειδική ανακρίτρια ως ενδεικτικά της εμπλοκής των εντολέων μου στις αποδιδόμενες και σε βάρος τους πράξεις. Η ανακριτική διαδικασία θα πρέπει στο εξής με ειδικές ανακριτικές πράξεις να διερευνήσει περαιτέρω και ενδελεχώς τους ισχυρισμούς τους, προκειμένου με ασφάλεια να καταλήξει αν υφίσταται εμπλοκή και σε ποιες περιπτώσεις από το σύνολο των αποδιδόμενων σε βάρος τους κατηγοριών. Οι εντολείς μου παρείχαν εξηγήσεις και έδωσαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που τους υπέβαλε η κυρία ανακρίτρια», τονίζει η Β. Δημητριάδου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Κύκλωμα

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ