Κύκλωμα μαστροπείας στην Αθήνα “πουλούσε” γυναίκες από την Ουκρανία

Ένα κύκλωμα το οποίο προωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής με τη σύλληψη πέντε μελών της οργάνωσης. Τα αρχηγικά μέλη της σπείρας δεν σταματούσαν εκεί καθώς «πωλούσαν» για 3.000 ευρώ όσες γυναίκες δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της οργάνωσης. Κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν ακόμη 11 αλλοδαπές. 

Πως δρούσε το κύκλωμα της μαστροπείας

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν συγκεκαλυμμένα. Συγκεκριμένα, μια 22χρονη είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών-θυμάτων, οι οποίες ζούσαν στην Ουκρανία σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τους βρει νόμιμη δουλειά στην Ελλάδα με μεγάλο μισθό, τις έπειθε να κάνουν το ταξίδι.

Με την άφιξη τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι συλληφθέντες παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις φυλάκιζαν σε ένα από τα έξι διαμερίσματα που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στη συνέχεια τις οδηγούσαν σε οίκους ανοχής που διατηρούσε η οργάνωση.

Επιπλέον, αφαιρούσαν από τις γυναίκες τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ενώ τα αρχηγικά μέλη περνούσαν από τους οίκους ανοχής προκειμένου να επιτηρήσουν την λειτουργία τους και να εισπράξουν τα έσοδα.

Πουλούσαν όσες δεν τους ικανοποιούσαν

Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη του κυκλώματος στις περιπτώσεις που τα θύματα δεν ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις της οργάνωσης, «πωλούνταν» έναντι 3.000 ευρώ, σε 32χρονο Αλβανό που αναζητείται.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες για απαγωγή στο Αγρίνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ