Κύκλωμα εκβιαστών: Σοκάρουν οι διάλογοι των μελών της συμμορίας

Νέα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας που κατηγορείται για εκβιασμούς καταστηματαρχών στην Αττική έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Μέσα από τους διαλόγους αποκαλύπτεται ο τρόπος που δρούσαν αλλά και πώς χρησιμοποιούσαν αστυνομικούς για να εξασφαλίζουν κάλυψη.

Η πρώτη καταγγελία για τη δράση της συμμορίας των 11 έγινε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 28 Ιουνίου. Οι κατηγορούμενοι στο κύκλωμα των εκβιαστών φέρονται να πωλούσαν προστασία σε καταστήματα σε Σαλαμίνα ,Αιγάλεω Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, και Καλλιθέα. Η μεγάλη έκπληξη για τους αστυνομικούς ήταν όταν ανακάλυψαν ότι το «δεξί χέρι» του αρχηγού, ήταν συνάδελφός τους.Τους τελευταίους μήνες μάλιστα φέρεται να ήταν εκείνος που έκανε την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τα καταστήματα. Όσοι δεν πλήρωναν… ξυλοφορτώνονταν όπως αποκαλύπτεται σε τηλεφωνική συνομιλία.

Οι διάλογοι

Μέλος συμμορίας: «Εδώ είχανε κατέβει στο μαγαζί του και ήθελαν να τον σκοτώσουν. Ποιον θα σκοτώσουμε και ποιον θα κάνουμε και φέρε τους μπράβους να τους γ…… με τα μπιστόλια και τέτοια και πήγαμε να τους σκοτώσουμε στο ξύλο εγώ, ο Π.. ο Ζ…, ο Ν….( αστυνομικός ). Τι λες τώρα, είχαν πτυσσόμενα πάνω τους, είχαν σιδερομπουνιές».

Ο αστυνομικός φέρεται να καθησύχαζε τα μέλη της συμμορίας για ενδεχόμενους ελέγχους, λέγοντας χαρακτηριστικά: Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα το μιλήσω εγώ… Έχω μιλήσει ήδη με τον δικό μου διοικητή. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες καίνε τον αστυνομικό. Είναι ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του αρχηγού με τα αρχικά Θ.Π. «Έχω βάλει εγώ τρεις φουσκωτούς εκεί. Λέω πηγαίνετε μέσα και τσιγκλήστε τον λίγο. Τον κάνανε κορώνα και χ…..Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δε θα σε ξαναβρούνε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ