Κυκλοφορώ κι…οπλοφορώ!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη με ακόμη δύο ιδιώτες για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων, υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος. Εις βάρος του, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ οι τρεις συλληφθέντες την Κυριακή οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 41χρονου Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Yπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιωτών, ηλικίας 46 και 47 ετών, αντίστοιχα.Οι τρεις άντρες συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε αυτοκίνητο. Στην κατοχή του αστυνομικού βρέθηκαν δύο πιστόλια (ένα υπηρεσιακό και ένα ιδιωτικό), τα οποία, όπως προέκυψε υπεξαίρεσε από στην Υπηρεσία του, καθώς του είχαν αφαιρεθεί με Γνωμοδότηση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής.

Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα ακόμη πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι, που κατείχε παράνομα, ένα usb, ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ημεδαπού, που έχει αποβιώσει, δυο υπηρεσιακά έγγραφα και τρεις βεβαιώσεις «εμφάνισης» υποδίκων, που είχε υπεξαιρέσει από το αρχείο της Υπηρεσίας του.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια έρευνας στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, κατασχέθηκαν όπλα, κροτίδες, και φυσίγγια. Τα κατασχεθέντα όπλα και το ψηφιακό μέσο αποθήκευσης θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξερεύνηση, ενώ εξετάζεται περαιτέρω η κατοχή των υπηρεσιακών εγγράφων από τον αστυνομικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ