Κτηνωδία στον Αλμυρό: 56χρονος σκότωσε με φόλα αδέσποτο σκύλο

Ένας 56χρονος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στον Αλμυρό, για παράβαση της Νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων, καθώς, όπως αποδείχθηκε, σκότωσε με φόλα ένα αδέσποτο σκύλο. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδας “Ταχυδρόμος”, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός του Αλμυρού,  και φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, πέταξε ένα αντικείμενο που ήταν τυλιγμένο με χαρτοπετσέτα. Το αντικείμενο έφαγε ένα αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος 20 λεπτά μετά πέθανε. Όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Για την ταυτοποίηση του δράστη και την εξιχνίαση του εγκλήματος χρειάστηκε η παρακολούθηση και η κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου με τη δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.  Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Αλμυρού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ