Κτηνωδία στα Χανιά: Φρικτή κακοποίηση σκύλου – Προσοχή σκληρές εικόνες

Ένα νέο περιστατικό κτηνωδίας σε βάρος ζώου, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, όταν σε περιοχή του Ακρωτηρίου στα Χανιά, ένας άνδρας κρέμασε σκύλο ζωντανό και του έκοψε τα γεννητικά όργανα με τανάλια.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Συλλόγου “Η προστασία των ζώων”: “Σοκαριστική κακοποίηση σκύλου στο Ακρωτήρι Χανίων. Το κρέμασε και του έκοψε τους όρχεις με τανάλια !!!! Το ζώο χειρουργήθηκε από τον κο Τερεζάκη, ζει, αλλά έχει χάσει πολύ αίμα. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, έχει επιληφθεί η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη. Η βία πλέον είναι ανεξέλεγκτη”. Ευτυχώς, ο σκύλος, που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, κατάφερε να επιζήσει παρά τον άγριο βασανισμό που υπέστη από τον ιδιοκτήτη του και θα μεταφερθεί σε σπίτι φιλοξενίας.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr, η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη, τα ουρλιαχτά του σκύλου άκουσε περαστικός ο οποίος έτρεξε φωνάζοντας προς το μέρος του ιδιοκτήτη. Το ζώο μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο πλησιέστερο κτηνιατρείο. Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, ο σκύλος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα και υποβλήθηκε κατευθείαν σε χειρουργείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσει τον φερόμενο δράστη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έχουν μεταβεί στο Αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν αναφορικά με το περιστατικό.

Εξίσου σοκαριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι το ζώο έχει στο κεφάλι του σημάδια, πιθανότατα από σβησμένα τσιγάρα… Φιλοζωϊκές οργανώσεις προγραμματίζουν διαμαρτυρία, ενώ το βράδυ της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του.

Πηγή: flashnews.gr/ cretalive.gr/ cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ