Κρήτη: Τρεις νεκροί και 53 διασωθέντες από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες

Τρείς σοροί και 53 διασωθέντες, έχουν περισυλλεγεί έως αυτή την ώρα από τη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί είναι μίας γυναίκας και δύο παιδιών.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε ΤΙς απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

‘Αμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο που αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση και το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ