Κρήτη: Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας – Οι καταγγελίες για τοκογλυφία και εκβίαση

Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία από τις Μοίρες πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φαιστού, στην Κρήτη. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, σε βάρος του 40χρονου επιχειρηματία υπάρχουν καταγγελίες για υποθέσεις εκβίασης και τοκογλυφίας.

Ο γνωστός και ευυπόληπτος επιχειρηματίας καταγγέλλεται ότι δάνειζε χρήματα σε ντόπιους και αλλοδαπούς, οι οποίοι προσέφευγαν σε εκείνον, καθώς βρίσκονταν σε δεινή οικονομική θέση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, οι δανειζόμενοι φέρονται να υπέγραφαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ με βάση όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, όταν καθυστερούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο, υπήρχε «ποινή», με τον 40χρονο να επιβάλλει στον ήδη μεγάλο τόκο (πολύ μεγαλύτερο από τον νόμιμο) και έξτρα τόκο.

Όπως προκύπτει από την καταγγελία ενός ατόμου, ο 40χρονος απαιτούσε εκβιαστικά, με απειλές για χρήση βίας, από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή του δανείου καθώς και του επιπλέον ποσού, που ο ίδιος όριζε για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην επιχείρηση και στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

-Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ
-πιστόλι
-14 φυσίγγια
-424 αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλες)
-3 τετράδια με σημειώσεις
-σφραγίδα
-κινητό τηλέφωνο

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο επιχειρηματίας κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο 2021 ως και χθες (15-11-2023), προέβη σε έξι περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις 30.000 χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι τώρα του αποδίδονται έξι περιπτώσεις, ενώ ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ