Κρήτη: Συγκλονίζει η περιγραφή της γιατρού για το πώς επανέφεραν στη ζωή τον μικρό Ζαχαρία – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η περιγραφή της γιατρού του Κέντρου Υγείας Χάρακα, από τη στιγμή που ξεκίνησε η ανάνηψη του μικρού Ζαχαρία, μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

“Το παιδάκι χθες το απόγευμα, κατά τις 16.20, που μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας, δεν είχε σφυγμό και δεν είχε αναπνοές” ανέφερε η γενική ιατρός του Κέντρου Υγείας Χάρακα, κ. Εύα Λαδουκάκη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Και συνέχισε: “Επί δύο ώρες και 40 λεπτά κάναμε ανάνηψη στο παιδί. Χωρίς αποτέλεσμα. Είχαμε κάνει όσα λέει το πρωτόκολλο. Το κάναμε τρεις φορές και τέσσερις το πρωτόκολλο. Όταν είδαμε ότι πέρασε τόση ώρα και δεν είχαμε αποτέλεσμα, είπαμε ότι «τέρμα». Ακόμα και ο παππούς του παιδιού μας είπε «ας το αφήσουμε το παιδί, μην το βασανίζουμε άλλο»”.

“Πριν παραλάβει το γραφείο τελετών το παιδί, έπρεπε να γίνει ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα για να επιβεβαιωθεί ο θάνατό του και να γράψουμε την ώρα του θανάτου. Όταν συνδέσαμε ξανά το παιδί στον ηλεκτροκαρδιογράφο είδαμε ότι έδειχνε και πάλι δραστηριότητα” περιγράφει η κ. Λαδουκάκη.

Και πρόσθεσε: “Μόλις το είδαμε αυτό συνδέσαμε το παιδί στον απινιδωτή, στο μόνιτορ, πέσαμε πάλι πάνω του και ξεκινήσαμε ξανά ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και ο παιδίατρος ειδοποίησε την κινητή μονάδα να συναντηθούμε κάπου στη μέση του δρόμου και αν γίνεται να γίνει διασωλήνωση στο παιδί, και ειδοποιήθηκε και η μονάδα νεογνών στου ΠΑΓΝΗ”.

“Ξεκινήσαμε λοιπόν με το ασθενοφόρο. Κάποια στιγμή πήγα να σκεπάσω το παιδί και είδα ότι ανάσανε. Και όντως το παιδί είχε αρχίσει να έχει αναπνοές. Συναντηθήκαμε με την κινητή μονάδα στα μέσα του δρόμου, διασωληνώθηκε το παιδί και μεταφέρθηκε ζωντανό στο νοσοκομείο” κατέληξε η κ. Λαδουκάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ