Κρήτη: Σε αυτήν την ταβέρνα μαγειρεύουν χωρίς ρεύμα

Κρητικές γεύσεις από μια άλλη εποχή σε μια ιδιαίτερη ταβέρνα.

Στη Δράκωνα Κεραμειών, στην Κρήτη σε υψόμετρο 550 μέτρων βρίσκεται η ταβέρνα του Στέλιου Τριλυράκη. Εκεί, όλα γίνονται όπως παλιά, χωρίς… ρεύμα.

“Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αγρόκτημα όπου παράγουμε την πρώτη ύλη και μετά τη μαγειρεύουμε” εξηγεί ο κ. Τριλυράκης μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. 

“Ελπίζουμε οι άνθρωποι που ζουν στην ενδοχώρα να το δουν ως ένα μέσο επιβίωσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε” αναφέρει.

Φρέσκα φασολάκια, μελιτζάνες με χόντρο, σαλιγκάρια, κατσίκι με πατάτες στο φούρνο, κολοκύθια με αυγά, πρασοσπανακόπιτες, μπουρέκια και κρεατόπιτες είναι μερικά από τα πιάτα που συμπεριλαμβάνονται στο κυριακάτικο μενού. Ωστόσο, αυτό, όπως είπε, αλλάζει καθημερινά, αλλά και ανά εποχή. “Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή πρώτη ύλη από παλιούς σπόρους και αυτόχθονες φυλές ζώων”, σημειώνει ο Στέλιος Τριλυράκης.

Στο εγχείρημα του συμβάλλουν και τα τρία του παιδιά, προκειμένου να ετοιμαστούν τα καλούδια ως το μεσημέρι.

Στα πλάνα εμφανίζονται τόσο τα φαγητά όσο και το σκεύη, όπου ψήνονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ