Κρήτη: Οι εξαφανίσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό του πτώματος σε βαρέλι

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το πτώμα που βρέθηκε σε μουμιοποιημένη κατάσταση μέσα σε βαρέλι στην περιοχή του Ρεθύμνου. Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει εξαφανίσεις που δηλώθηκαν σε ολόκληρη την Κρήτη, χωρίς όμως να αποκλείεται η σορός να ανήκει σε άτομο του οποίου η εξαφάνιση δεν δηλώθηκε ποτέ στις Αρχές.

Μια από τις περιπτώσεις που ερευνώνται αφορά στην εξαφάνιση αλλοδαπού το 2017 από περιοχή του νομού Χανίων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο αδελφός του 26χρονου τότε αγνοουμένου είχε κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του αδελφού του και μάλιστα έχει ήδη δώσει δείγμα DNA στις Αρχές.

Ιατροδικαστής που μίλησε στο Creta24 ανέφερε ότι μπορεί να επέλθει η μουμιοποίηση σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, εάν η σορός βρίσκεται σε ξηρό και θερμό περιβάλλον. Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. λένε ότι το σημείο όπου βρέθηκε μόνο ξηρό και θερμό δεν είναι και εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να μεταφέρθηκε εκεί ένα πτώμα, λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η σορός ανήκει σε άνδρα, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχουν βρεθεί έως σήμερα τα πτώματα δυο γυναικών από τη Βουλγαρία, οι οποίες δολοφονήθηκαν στο Ρέθυμνο πριν από τρία χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018, της 38χρονης Τόνια Ζόεβα και της 37χρονης Ντέσι Ιλίεβα.

Σε κάθε περίπτωση στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις από την έρευνα των ιατροδικαστών στο Ηράκλειο. Λένε πάντως ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα είναι αρκετά πιο δύσκολη σε περίπτωση που η σορός ανήκει σε άτομο για το οποίο δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση.

Πηγή: creta24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ