Κρήτη: Νέο περιστατικό θρόμβωσης – Στο νοσοκομείο 47χρονη 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια 47χρονη γυναίκα, 15 μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astrazeneca. Η οικογένεια της 47χρονης, μητέρας δύο παιδιών, υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν εμβολιάστηκε στις 3 Μαΐου στον Άγιο Νικόλαο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχοντας – σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό της περιβάλλον που επικαλείται το cretalive.gr – παράλυση σε όλο της το σώμα, ενώ φαίνεται να έχει υποστεί και εγκεφαλικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μετά τον εμβολιασμό της ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα. Την επόμενη ημέρα και καθώς ο πονοκέφαλος επιδεινωνόταν, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής, ο οποίος την παρέπεμψε ως επείγουσα περίπτωση στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Αφού έγινε εισαγωγή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, στο ΠΑΓΝΗ, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, και στη συνέχεια της δόθηκε εξιτήριο, με την οδηγία να κάνει μια μαγνητική. Ωστόσο, τα συμπτώματα επέμεναν και τελικά στις 12 Μαΐου η 47χρονη μεταφέρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε. Όταν η γυναίκα υποβλήθηκε σε μαγνητική διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το cretalive.gr, θρόμβος στον εγκέφαλο. Λόγω της κατάστασή της κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η οικογένειά της υποστηρίζει ότι οι γιατροί συσχετίζουν το περιστατικό με το εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις για το θέμα. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η περίπτωση της από την πρώτη στιγμή που έφτασε εκεί.

Σημειώνεται ότι το νέο περιστατικό έρχεται ενώ ο ΕΟΦ ήδη εξετάζει την υπόθεση του 35χρονου που εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του. “Να ξέρετε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης. Δηλαδή όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα πηγαίνουν προς έλεγχο σχολαστικό σε αυτή την Επιτροπή. Επομένως νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά να το πούμε και αυτό, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Θα έχετε λίγη υπομονή, να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί”,  τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναφερόμενη στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το πρόγραμμα της εθνικής εμβολιαστικής κάλυψης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ