Κρήτη: Νέες πληροφορίες για τους δύο υγειονομικούς υπαλλήλους που συνελήφθησαν για χρηματισμό – Έχουν διαπιστωθεί 6 περιπτώσεις

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Χανίων υπηρετούν οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κρήτη, με βάση σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους για έκκνομες ενέργειες που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η σχετική αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Παρασκευής (28/3).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο υγειονομικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι χρηματίζονταν για να μην βεβαιώσουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια, καφετέριες κλπ.

Συγκεκριμένα, φέρονται να προσέγγιζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων στα οποία διαπίστωναν παραβάσεις και τους ζητούσαν χρηματικά ποσά προκειμένου να μην βεβαιώσουν τις παραβάσεις αυτές, που προέβλεπαν πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα, ενώ έκαναν και προσχηματικούς ελέγχους.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί έξι περιπτώσεις χρηματισμού σε βάρος των υπαλλήλων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση τους θα γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.