Κρήτη: “Μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το παιδί που έπεσε σε βαρέλι

“Mάχη” για να κρατηθεί στη ζωή δίνει διασωληνομένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το δίχρονο παιδί από την Κρήτη, το οποίο το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Το παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και εμφάνισε σφυγμό 2,5 ώρες μετά έπειτα από τις προσπάθειες γιατρών και διασωστών.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, όταν το αγοράκι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ένα βαρέλι γεμάτο ασβεστόνερο, σε χώρο δίπλα από το σπίτι του, όπου εκτελούνταν εργασίες. Η μητέρα του παιδιού με τη βοήθεια ενός γείτονα μετέφερε το αγοράκι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Εκεί ξεκινούν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάνηψή του. Ο γιατρός έπειτα από πολλές προσπάθειες ενημέρωσε την οικογένεια του παιδιού ότι το αγοράκι είχε “σβήσει”. Στο σημείο κλήθηκε νεκροφόρα. Όμως, πριν παραληφθεί το παιδάκι, ο πατέρας του, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έπρεπε να αποχαιρετήσει το γιο του, ζήτησε με δάκρυα στα μάτια, από το γιατρό να κάνει μία ύστατη προσπάθεια και τότε το παιδί εμφάνισε σφυγμό και οι ελπίδες όλων αναπτερώθηκαν. Το παιδί διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ.

“Το πρώτο θαύμα έγινε… Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας”, αναφέρει πρόσωπο από την οικογένεια του παιδιού στο cretalive.gr.

Πηγή πληροφοριών: neakriti.gr , cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ