Κρήτη: Κυνηγός τράκαρε σε ελιά προσπαθώντας να ξεφύγει από τους θηροφύλακες – ΦΩΤΟ

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη ενός κυνηγού το βράδυ της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021 στην ευρύτερη περιοχή του του δ.δ. Λαρανίου, Δήμου Γόρτυνας, στην Κρήτη. Ο κυνηγός στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους θηροφύλακες, τράκαρε με μία ελιά.

Όλα ξεκίνησαν τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας, όταν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τη θηροφυλακή του Κ.Σ. Ηρακλείου, περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του του δ.δ. Λαρανίου, Δήμου Γόρτυνας.

Γύρω στις 22:30 και ενώ βρίσκονταν στην αγροτική τοποθεσία Μερτακονιά αντιλήφθηκαν την ύπαρξη προβολέα να σαρώνει την περιοχή και άκουσαν έναν πυροβολισμό.

Προσέγγισαν με προσοχή το σημείο όπου βρίσκονταν ο προβολέας, και κατάφεραν να εντοπίσουν έναν κυνηγό, ο οποίος επέβαινε σε τετράτροχη μηχανή (γουρούνα). Οι θηροφύλακες του έκαναν σήμα να σταματήσει, όμως αυτός έκανε στροφή και προσπάθησε να διαφύγει μέσα από έναν ελαιώνα. Στην προσπάθεια του αυτή συγκρούστηκε σε μια ελιά, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το όχημα και να προσπαθεί να ξεφύγει πεζός από το σημείο.

Οι θηροφύλακες έφτασαν στο σημείο της σύγκρουσης όπου εντόπισαν σε πλαστικό κουτί πάνω στη μηχανή 2 πρόσφατα σκοτωμένους λαγούς και 2 φυσίγγια. Μετά από δεκάλεπτη καταδίωξη με τα πόδια, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο γεμισμένο με 3 φυσίγγια, άλλα 9 φυσίγγια καθώς και 2 φακοί ενωμένοι με μονωτική ταινία.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, όπου οι θηροφύλακες επίσης παρέδωσαν τα κατασχεθέντα και το όχημα (το οποίο αποδείχτηκε κλεμμένο από την περιοχή του Δήμου Χερσονήσου).

Από την Αστυνομία του επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ για παράνομη μετακίνηση και μετακίνηση εκτός ωραρίου στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της Covid-19.

Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία για νυχτερινή θήρα με προβολέα και μηχανοκίνητο μέσο και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.