Κρήτη: Καρέ – καρέ η διάσωση του τουρίστα που έμεινε όλη τη νύχτα εγκλωβισμένος σε βράχια

Μία τεράστια επιχείρηση στην Κρήτη για την διάσωση ενός 65χρονου τουρίστα από την Αυστρία ο οποίος για μία ολόκληρη νύχτα έμεινε εγκλωβισμένος σε βράχια σε απόκρημνη περιοχή μεταξύ Παλαιάς και Νέας Αγίας Ρούμελης στο νομό Χανίων στήθηκε από την 3η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο άνδρας έμεινε εγκλωβισμένος σε απόκρημνο σημείο, κρεμασμένος από έναν βράχο. Μάλιστα για να μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία του και να μην πέσει στο κενό, κάρφωσε στον βράχο το μαχαίρι του και κρατιόταν από αυτό!

Κρήτη

Στο παρακάτω βίντεο του ekriti θα δείτε τον επικεφαλής της 3ης ΕΜΑΚ Σταύρο Καλογιαννάκη να κατεβάζει τον τουρίστα από το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 13 άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες από το σταθμό της Ανώπολης Σφακίων ενώ στην επιχείρηση συνέδραμε και το Λιμενικό Σώμα το οποίο μετέφερε τους πυροσβέστες στο δύσβατο σημείο προκειμένου πεζή να καταφέρουν να προσεγγίσουν τον Αυστριακό.

Ο τουρίστας δεν έβρισκε λόγια για να ευχαριστήσει τους σωτήρες και φωτογραφήθηκε μαζί τους για να θυμάται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ