Κρήτη: Κακουργηματική δίωξη στα δύο ανήλικα για τις «πειραγμένες» φωτογραφίες – Οι ισχυρισμοί τους και οι αλληλοκατηγορίες

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, ασκήθηκε, στα δύο 13χρονα παιδιά -ένα αγόρι και ένα κορίτσι- που συνελήφθησαν χθες, στην Κρήτη, με την κατηγορία ότι παραποίησαν φωτογραφίες δύο συνομήλικων συμμαθητριών τους, διαμορφώνοντάς τις σε άσεμνες, και στη συνέχεια τις δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά την απολογία τους και με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, τα δύο 13χρονα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα με τον όρο να παρακολουθήσουν ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα του ΕΛΜΕΠΑ, προκειμένου να βοηθηθούν ως προς τη συμπεριφορά τους στο εξής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretalive, εισαγγελέας και ανακρίτρια απευθύνθηκαν σε αυστηρό τόνο και στα δύο παιδιά, σχετικά με την συμπεριφορά τους και την πράξη τους.

Τι υποστηρίζουν τα δύο παιδιά

Από την πλευρά της υπεράσπισης του αγοριού, οι δικηγόροι Βαγγέλης Στρατουδάκης και Δέσποινα Συγγελάκη, αναφέρουν ότι η συγκατηγορούμενη του 13χρονου, τού κάνει bullying εδώ και δύο χρόνια, τον έχει στοχοποιήσει και τον κακομεταχειρίζεται. Υποστηρίζεται, επίσης, ότι πριν από έναν χρόνο, είχε κάνει κάτι ανάλογο, παραποιώντας φωτογραφία του αγοριού και κάνοντας κολλάζ με ημίγυμνο άνδρα.

Αυτή τη φορά, ισχυρίζεται η πλευρά του 13χρονου, το κορίτσι φέρεται να είπε στον 13χρονο ότι δεν συμπαθεί τα εν λόγω δύο κορίτσια και τον ανάγκασε να παραποιήσει τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την πλευρά της υπεράσπισης του αγοριού, ο 13χρονος δέχτηκε απειλή από την συνομήλική του ότι αν δεν τις αναρτήσει ως το απόγευμα θα «βάλει δύο άλλα παιδιά να τον χτυπήσουν».

Aπό την πλευρά της 13χρονης κατηγορουμένης, ο συνήγορός της Γιώργος Καρούτσος σημειώνει ότι αρνείται όσα της καταλογίζονται και όσα λέει ο συγκατηγορούμενός της. Ισχυρίζεται μάλιστα, ότι ο 13χρονος από μόνος του παραποίησε τις δύο φωτογραφίες των κοριτσιών και τις έστειλε στην 13χρονη με μήνυμα στο instagram.

Η 13χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι εκείνη τη στιγμή «μιλούσε» με άλλη φίλη της, όταν είδε τις φωτογραφίες και φευγαλέα της ανέφερε το περιεχόμενο του μηνύματος από το αγόρι. Η φίλη της ζήτησε να τις δει κι εκείνη τις προώθησε. Μαζί με αυτή την φίλη βρισκόταν ακόμη ένα κορίτσι, που φέρεται να φωτογράφισε με το κινητό της τηλέφωνο το μήνυμα και κατόπιν προχώρησε στη διακίνησή του στο διαδίκτυο, σε τρίτα άτομα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ