Κρήτη: Επιχειρήσεις διάσωσης σε Ηράκλειο και Λασίθι – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 80χρονος

Επί ποδός τέθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2023 οι αρχές της Κρήτης, για την παροχή βοήθειας σε δύο διαφορετικά περιστατικά πτώσης σε δύσβατα σημεία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πρόκειται για δύο ηλικιωμένους άνδρες, ο ένας στον οικισμό Καρδαμιανά, κοντά στην Γέργερη Ηρακλείου και ο δεύτερος σε ορεινή περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή της Γέργερης, ένας 80χρονος άνδρας, τον οποίο αναζητούσαν οι οικείοι του βρέθηκε σε κοίτη ποταμού χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο κλήθηκε δύναμη της πυροσβεστικής από το κλιμάκιο Μοιρών που μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ ανέσυραν τον άτυχο ηλικιωμένο ο οποίος – χωρίς τις αισθήσεις του – διεκομίσθη σε νοσοκομείο, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Στην Ιεράπετρα, ένας βοσκός έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε δύσβατο σημείο και ζητήθηκε η βοήθεια των πυροσβεστών προκειμένου να μεταφερθεί σε σημείο όπου θα παραληφθεί από το ΕΚΑΒ. Σε αυτή την περίπτωση, ο άνδρας δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ