Κρήτη: Ελεύθερος ο 70χρονος που τον «έπιασε» κάμερα να βάζει φωτιά – Την Δευτέρα στο αυτόφωρο

Ελεύθερος αφέθηκε μέχρι την Δευτέρα, 14 Αυγούστου ο 70χρονος ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή στον δήμο Γόρτυνας της Κρήτης και ο οποίος συνελήφθη χθες Παρασκευή (11/8).

Όπως αναφέρει το neakriti, σύμφωνα με τον συνήγορό του η υπόθεση του 70χρονου θα εκδικαστεί τη Δευτέρα. Ο συνήγορος του 70χρονου, Νικόλαος Στιβακτάκης δήλωσε: «Σήμερα Σάββατο (12/8) οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο 70χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση κατά  συρροή στο δήμο Γόρτυνας. Παρά τις επιστάμενες έρευνες δεν βρέθηκαν ίχνη εμπρηστικού μηχανισμού και η αιτία της πυρκαγιάς προέκυψε από χρήση γυμνής φλόγας. Ο κατηγορούμενος είχε πλησίον της εστίας της φωτιάς και δική του ιδιοκτησία. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο συμβάντα πυρκαγιάς 6/8/2023 και 11/8/2023. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος έως τη Δευτέρα 14/8/2023 όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση».

Το αποκαλυπτικό βίντεο

Το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, «δείχνει» τον 70χρονο να περνά από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά, με το τρακτέρ να πετάει κάτι στα χόρτα και λίγο μετά να αρχίζει η πυρκαγιά.
Η φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στη περιοχή Φαραγγιανά και κάηκε μικρή γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχείρησαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 υπαλλήλους, οι οποίοι έθεσαν άμεσα τη φωτιά υπό έλεγχο προτού επεκταθεί.

Η σύλληψη του 70χρονου έγινε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Πύργου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ