Κρήτη: Δήμαρχος έπεσε θύμα απάτης – Άρπαξαν σχεδόν 8.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό

Στο στόχαστρο επιτηδείων, που εξαπατούν καθημερινά εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες καταφέρνοντας να τους αποσπούν χιλιάδες ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, μπήκε και ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης, στην Κρήτη. Ο δήμαρχος είδε να “εξαφανίζονται” σχεδόν 8.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό, έπειτα από τηλεφώνημα που δέχτηκε. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος, βρισκόταν στο αυτοκίνητό του καθ’ οδόν, μαζί με την σύζυγό του, όταν άγνωστος του τηλεφώνησε και, ισχυριζόμενος ότι χρωστούσε στην επιχείρηση που διατηρεί το κ. Φραγκάκης το ποσό των 380 ευρώ, του ζήτησε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του καθώς και τους κωδικούς ασφαλείας, προκειμένου να του καταθέσει τα χρήματα.

Ο δήμαρχος δεν υποπτεύθηκε την απάτη και έδωσε στον άγνωστο τα στοιχεία ενός από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Λίγο αργότερα, όμως, διαπίστωσε ότι το σύνολο των χρημάτων που είχε καταθέσει στον συγκεκριμένο λογαριασμό, 7.800 ευρώ, είχαν εξαφανιστεί.

Ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές, που διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες της απάτης.

Σημειώνεται ότι καθημερινά γίνονται καταγγελίες στα αστυνομικά τμήματα της Κρήτης για ηλεκτρονικές απάτες. Μόλις το περασμένο Σάββατο, ένας επιχειρηματίας από το Ηράκλειο είδε να κάνουν “φτερά” από τον λογαριασμό του, με παρόμοιο τρόπομ, 12.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ