Κρήτη: Χωρίς άδεια τα 9 από τα 15 γηροκομεία στο Ηράκλειο

Χωρίς άδεια λειτουργούν τα 9 από τα συνολικά 15 γηροκομεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου, Δημήτρης Βιδάκης.

«Το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οξύ, και πολλές οικογένειες προσφεύγουν σε αυτή τη λύση, επιλέγοντας μία από τις διάφορες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν σε κτήρια τα οποία, παλαιότερα ήταν ξενοδοχεία ή δημόσιες υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Βιδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη.

Επίσης επισήμανε ότι για να δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε ένα γηροκομείο, τo βασικότερο όλων είναι να διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

«Πολλοί ιδιοκτήτες λειτουργούν χωρίς άδεια. Έχουμε εφιστήσει την προσοχή των ιδιοκτητών και παρ’ όλα αυτά, πολλοί συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα», πρόσθεσε ο κ. Βιδάκης, κάνοντας λόγο για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς το πρόβλημα της φιλοξενίας των ανήμπορων ηλικιωμένων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλο στον τόπο μας.

γηροκομεία

Τα 9 από τα 15 γηροκομεία δεν διαθέτουν άδεια αποκάλυψε.

Ο Προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου εξήγησε ότι ζητήθηκε από τους επιχειρηματίες του χώρου να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο, για να προωθηθεί αντίστοιχα στην Πολεοδομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όμως δεν ανταποκρίθηκαν.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η Υπηρεσία θα πρέπει να εκδώσει απόφαση παύσης λειτουργίας, με τις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου να είναι τεράστιες, αφού οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν ουσιαστικά χωρίς στέγη!

«Για κάποια από τα γηροκομεία έχει ήδη εκδοθεί απόφαση παύσης λειτουργίας, όμως κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα, …οπότε το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Βιδάκης.

Ο κ. Βιδάκης τόνισε πως οι έλεγχοι της υπηρεσίας είναι σαρωτικοί στα γηροκομεία του Ηρακλείου, δίνοντας έτσι κάποια υπόσταση και σε όσα από αυτά λειτουργούν χωρίς άδεια, λόγω και τους προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί εάν οι παράνομες επιχειρήσεις κλείσουν, αφού για πολλές οικογένειες αυτή είναι η μόνη λύση.

γηροκομεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ