Κρήτη: Αυτοκτόνησε κρατούμενος στις Φυλακές Αλικαρνασσού λίγο μετά τη μεταγωγή του

Σοκ το μεσημέρι της Τρίτης στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού στην Κρήτη. Ένας 34χρονος Σύρος, ο οποίος μόλις είχε μεταχθεί στις φυλακές από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, έβαλε τέλος στη ζωή του, δια απαγχονισμού. Στον νεαρό άνδρα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών για ληστεία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το προφίλ του ήταν διαφορετικό από την πλειονότητα των κρατουμένων. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν σωφρονιστικοί, ως άπορος κρατούμενος (είχε μαζί του μόνο τα ρούχα που φορούσε), δεν επρόκειτο να μείνει στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα στον φάκελό του γινόταν αναφορά σε σπουδές που έκανε. Με την άφιξή του, τόσο ο Διευθυντής και προσωπικό των φυλακών όσο και η κοινωνική υπηρεσία τον προσέγγισαν για να τον βοηθήσουν.

Ωστόσο, λόγω της μεταγωγής του αλλά και του γεγονότος ότι δεν ήταν εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, έπρεπε βάσει πρωτοκόλλου να μπει σε καραντίνα σε διαφορετικό χώρο από τα κελιά των υπολοίπων κρατουμένων.

Το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος κρατούμενος ξήλωσε κάποια καλώδια και δημιούργησε τον βρόγχο, βάζοντας τέλος στη ζωή του. Μάλιστα ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον εντόπισε και έσπευσε να κόψει με μαχαίρι τον αυτοσχέδιο βρόγχο, “χτυπήθηκε” από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ