Κριμιζής: Η Γη έχει ημερομηνία λήξης

Ο Σταμάτης Κριμιζής στο “Ενώπιος Ενωπίω” μίλησε τόσο για το Διάστημα όσο και για τον πλανήτη μας, τη Γη. Ο σπουδαίος επιστήμονας τόνισε ότι η Γη έχει ημερομηνία λήξης, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί είναι… μακριά.

Κριμιζής: Ο εποικισμός του Άρη δεν είναι εφικτός – Το σχόλιο για τον Έλον Μασκ

«Οπωσδήποτε υπάρχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι πολύ μακριά, 2-3 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα το ανθρώπινο είδος έχει δυσκολία να διαρκέσει, όλα αυτά τα δισεκατομμύρια χρόνια, διότι είμαστε εχθροί του εαυτού μας. Τα δεδομένα δεν είναι ευχάριστα», είπε ο διακεκριμένος καθηγητής.

«Αναφερθήκατε ήδη στην κλιματική αλλαγή, που είναι γεγονός. Αυτή είναι μια θανατηφόρα απειλή για το ανθρώπινο είδος. Είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι όταν η ανθρωπότητα φτάσει στο χείλος του γκρεμού, έχει μια εφευρετικότητα, που πιστεύω ότι η τεχνολογία μπορεί να μας σώσει, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως σίγουρο. Το δεύτερο είναι το να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος. Αυτό θα είναι οπωσδήποτε καταστροφικό για την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό νομίζω ότι η ημερομηνία λήξης είναι δύσκολη να την προβλέψει κανείς, διότι εξαρτάται από εμάς» επεσήμανε..

Σταμάτης Κριμιζής: Η ιστορία για την πτώση αεροσκάφους και τους… εξωγήινους

«Η ημερομηνία λήξης του πλανήτη εξαρτάται από τον ήλιο. Γνωρίζοντας για τη ζωή και τον θάνατο των αστέρων, τον ήλιο, στη δική μας περίπτωση υπολογίζεται 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια ζωής. Άρα έχουμε 2-3 δισεκατομμύρια ακόμα πριν γίνει η τελική έκρηξη, η οποία θα διαλύσει τους εσωτερικούς πλανήτες και θα γίνει μια Supernova, πιθανόν» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ