Κριμαία: Αναφορές για «έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών» έπειτα από ουκρανική επίθεση με drones

Για έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, έπειτα από ουκρανική επίθεση με drones έκανε λόγο ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της χερσονήσου, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος  διέταξε την απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και ανέστειλε τη σιδηροδρομική κυκλοφορία.

«Κατόπιν της επίθεσης από εχθρικά drones στην περιοχή Κρασνογκβαντίσκι, σημειώθηκε έκρηξη σε μια αποθήκη πυρομαχικών», δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ με ανάρτηση στο Telegram.

«Αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που ζουν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, αποφασίστηκε επίσης η διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα υπήρξε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Γέφυρα της Κριμαίας. «Οι αρχές ζήτησαν να παραμείνουν ήρεμοι, από όσους βρίσκονταν στη γέφυρα και στην περιοχή της επιθεώρησης των οχημάτων, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφάλειας», σύμφωνα με το επίσημο κανάλι Telegram

Εκρήξεις που έγιναν στη Γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, είχαν ως συνέπεια τον θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η ίδια γέφυρα, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί από μία παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ