Κραυγή απελπισίας από 57χρονο με ακρωτηριασμένο πόδι – Του δίνουν ποσοστό αναπηρίας 50%

Κραυγή απελπισίας από έναν 57χρονο με σοβαρά προβλήματα υγείας που όχι μόνο δεν του επιτρέπουν να εργαστεί, αλλά ούτε καν να αυτοεξυπηρετηθεί.

Για τη δύσκολη καθημερινότητά του μίλησε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Στέργιος Βιδάκης, ο οποίος πέρασε από τα ΚΕΠΑ όπου του πιστοποιήθηκε ποσοστό αναπηρίας 50%, όταν έχει ακρωτηριασμένο το αριστερό του πόδι, φλεγμονή στο δεξί, δύο κατάγματα στον αυχένα, σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα, που σχεδόν δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τα χέρια του και διαβήτη. Μάλιστα για το κομμένο πόδι του είπαν ότι… θα το ξαναδούν σε τρία χρόνια!

Ο κ. Βιδάκης αναρωτήθηκε ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία οι γιατροί που έρχονται από την Αθήνα, αποφασίζουν για τα ποσοστά αναπηρίας. “Αν δεν υπήρχε μία κυρία στη γειτονιά, η οποία να με φροντίζει, δεν θα μπορούσα να ζήσω. Έπαιρνα σύνταξη 740 ευρώ, και τώρα 410, όταν μόνο για τις βιταμίνες που χρειάζομαι το μήνα, οι οποίες δεν συνταγογραφούνται, δίνω 130 ευρώ! Η κατάσταση είναι τραγική.

Ο κ. Βιδάκης, είπε ότι θα περάσει ξανά από την επιτροπή στα τέλη Ιανουαρίου 2019, με την ελπίδα η κατάστασή του να αντιμετωπιστεί όπως πρέπει.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ