Κραυγή αγωνίας του Μητροπολίτη Κυθήρων για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Κραυγή αγωνίας του Μητροπολίτη Κυθήρων για την καταστροφή των χημικών της Συρίας

Τον έντονο προβληματισμό του για το ενδεχόμενο καταστροφής των χημικών της Συρίας στην περιοχή της Μεσογείου εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ. 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

                                                                     Εν Κυθήροις τη 6η Ιουνίου 2014

Αριθ. Πρωτ.: 464

Αξιότιμον Κύριον Ιωάννην Μανιάτην

Υπουργόν Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Αμαλιάδος 17

11523 ΑΘΗΝΑΙ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας «Ημέρας Περιβάλλοντος» απευθύνομαι στην εξοχότητά σας για το ακόλουθο θέμα που απασχολεί πολύ σοβαρά όχι μόνο τα νησιά μας Κύθηρα και Αντικύθηρα, αλλά και την μεγαλόνησο Κρήτη και όχι μόνο.

Αναφέρομαι σε μία άκρως ανησυχητική και απειλητική για το οικοσύστημα, τους θαλάσσιους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς και τις ανθρώπινες ζωές διαδικασία, που έχει σχέσι με το περίεργο και «πρωτοφανές πείραμα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας εν πλω, επάνω σε ειδικό πλοίο – εργοστάσιο, στην καρδιά της Μεσογείου, διακόσια μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα διεθνή ύδατα, που έχει ήδη ξεκινήσει».

Μέσω του διαδικτύου παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό την διαρκή αγωνία και ανησυχία των κατοίκων και φορέων των νησιών μας, Κυθηρίων και Αντικυθηρίων, αλλά και των κατοίκων και φορέων της νότιας Πελοποννήσου, της Κρήτης και της γύρω περιοχής. Γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων παραγόντων για τα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται, κανένας δεν μπορεί να αποκλείση το ενδεχόμενο κάποιου «ατυχήματος», μια και για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη θάλασσα η διαδικασία αυτή. Επίσης, κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίση το πως θα τηρηθή η δέσμευσις για αποθήκευσι των τοξικών αποβλήτων σε δεξαμενές και η μεταφορά τους σε ειδικά εργοστάσια στη στεριά. Με τον τρόπο αυτό απειλείται σοβαρότατα ο ενδοθαλάσσιος πλούτος σε έμβια και άλλα όντα.

Κύριε Υπουργέ,

Ανήμερα το Πάσχα στο κοινό γιορτάσι της κώμης της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, κοντά στην όμορφη παραλία τους, συγκεντρώθηκαν πολλές υπογραφές από τους παρισταμένους για το φλέγον αυτό θέμα. Καί ο υπογράφων το παρόν συνυπέγραψε, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και την κρισιμότητα του ζητήματος αυτού.

Παρακαλείσθε θερμά να ενεργήσετε τα δέοντα για την αποτροπή αυτής της μεγάλης συμφοράς για τη ζωή μας και τις θάλασσες, που μας περιβάλλουν.

Με την προσήκουσα τιμή

Ο Μητροπολίτης

† Ο Κυθήρων Σεραφείμ     

 

Πηγή: agioritikovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ