Κουκάκι: Στο μικροσκόπιο η αστυνομική επιχείρηση – Τα νέα στοιχεία και το DNA

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου έχουν σταλεί αντικείμενα που κατασχέθηκαν από την κατάληψη της οδού Ματρόζου και τη διπλανή κατοικία της οικογένειας Ινδαρέ και η έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας αναμένεται να ρίξουν πρόσθετο φως σε όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Κουκάκι.

Οι αστυνομικοί έστειλαν όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σειρά πειστηρίων από το κατειλημμένο ακίνητο, ενώ κατάσχεσαν τα ρούχα του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του 23 και 26 ετών, που συνελήφθησαν για αντίσταση κατά των αστυνομικών και συμμετοχή στην κατάληψη.

Από την έρευνα στα πειστήρια θα προκύψουν απαντήσεις για την παρουσία ή μη των δύο νεαρών στην κατάληψη. Εάν για παράδειγμα ταυτοποιηθούν δακτυλικά ή γενετικά αποτυπώματα των δύο νέων σε αντικείμενα και σταθερά σημεία του κατειλημμένου ακινήτου, θα είναι δύσκολο να ανατρέψουν το εις βάρος τους κατηγορητήριο. Εάν από τις εργαστηριακές αναλύσεις δεν επαληθευτεί παρουσία τους στο ακίνητο της οδού Ματρόζου τότε η υπόθεση θα λάβει νέες διαστάσεις.

Οι πρώτες απαντήσεις από τη ΔΕΕ προς την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας αναμένονταν. Διευκρινίσεις πρόκειται να δοθούν και στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία, στις οποίες προχώρησε η οικογένεια Ινδαρέ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μόλις οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων μπήκαν στο ακίνητο, οι καταληψίες ανέβηκαν καταδιωκόμενοι στην ταράτσα της κατάληψης και στη συνέχεια σκαρφάλωσαν σε εκείνη του πατρικού τους σπιτιού, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Οι άνδρες της ΕΚΑΜ κατέθεσαν ότι είδαν τους δύο νεαρούς να πηδούν καταδιωκόμενοι στη διπλανή ταράτσα και αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα στα πρόσωπα των δύο γιων του σκηνοθέτη τους καταληψίες. Οι επικεφαλής της έρευνας απαντούν ότι είχαν αποκλείσει ολόκληρο το τετράγωνο για να διασφαλίσουν ότι οι καταληψίες δεν θα διέφευγαν από το κτίριο και εμφανίζονται βέβαιοι ότι τα δύο αγόρια από το διπλανό ακίνητο συμμετείχαν στην κατάληψη. Ένα επιπλέον επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι στα ρούχα τους βρέθηκαν μπογιές ίδιου χρώματος και χημικής σύστασης με εκείνες που πετούσαν νωρίτερα κατά των αστυνομικών.

Τα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ από την πλευρά τους αρνούνται τη συμμετοχή τους στην κατάληψη και καταγγέλλουν τους αστυνομικούς για βίαιη συμπεριφορά και έφοδο στο σπίτι τους χωρίς άδεια εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ