Κουκάκι: Ανατροπή στην υπόθεση της σύλληψης του 42χρονου – Τα νέα δεδομένα

Νέα τροπή στην υπόθεση με την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και τον 42χρονο που συνελήφθη για εκρηκτικά σε σπίτι που είχε νοικιάσει στο Κουκάκι. Τα νέα δεδομένα προκύπτουν μετά τις νέες απαντήσεις που έστειλε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και δημοσιεύει η ιστοσελίδα omniatv.gr, σχετικά με ένα κείμενο προκήρυξης της συγκεκριμένης οργάνωσης που βρέθηκε σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του 42χρονου. Το περιεχόμενο του αρχείου ήταν μια προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον ΣΕΒ στις 24-11-2015.

Αρχικά η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακοινώσει ότι από την ανάλυση του αρχείου είχε προκύψει πως «στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο». Δηλαδή, αναφερόταν ουσιαστικά ότι το κείμενο της προκήρυξης που είχε βρεθεί στην κατοχή του 42χρονου ήταν επεξεργασμένο από τον ίδιο, πριν αυτό αναρτηθεί στο athens.indymedia, εμπλέκοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς τον 42χρονο με τη συγγραφή ή την αποστολή της προκήρυξης της ΟΛΑ.

Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στις 30 Σεπτεμβρίου ανέφερε τα εξής:

“Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα: