Κούγιας σε Νουλέζα για την υπόθεση της Μαρκέλλας: Αν θέλει ο συνάδελφος μπορεί να κάνει μήνυση

Για την πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού που διέψευσε, ωστόσο, η πλευρά της κατηγορουμένης, αλλά και για την εξέλιξη της υπόθεσης για την οποία ανέφερε πως «δεν είναι έτσι όπως εμφανίζεται», μίλησε στο Mega ο δικηγόρος της οικογένειας της Μαρκέλλας, Αλέξης Κούγιας.

Σχολιάζοντας την υπερασπιστική γραμμή, ο κ. Κούγιας, υπογράμμισε ότι: «πάντα στην καριέρα μου έλεγα ότι ο δικηγόρος πρέπει να έχει νομική και προσωπική αξιοπρέπεια, πόσο μάλλον όταν επιλέγεται σε υποθέσεις με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, και πρέπει να έχει νομικό και προσωπικό σεβασμό», ενώ αναφερόμενος στον ρόλο των δικηγόρων επισήμανε ότι «οφείλουν να βοηθούν τους δικαστές να λάβουν δίκαιες αποφάσεις, όλη αυτή η ιστορία έχει αποδέκτες τους δικαστές».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα του βιασμού, ξεκαθαρίζοντας παρά τις φωνές του δικηγόρου της 33χρονης προφυλακισθείσας, ότι σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ως βιασμός θεωρείται το χάδι στα γεννητικά όργανα, στο στήθος, ακόμα και μιας ολοκληρωμένης γυναίκας. Βιασμός σε ένα παιδάκι που έχουν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες, πως να υπάρξουν ίχνη».

Αναφορικά στο κομμάτι του εξωδικαστικού συμβιβασμού και στα χρήματα που προσφέρθηκαν στον γνωστό ποινικολόγο για την υπόθεση αυτή, της αρπαγής της μικρής Μαρκέλλας, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε: «Αν θέλει ο συνάδελφος μπορεί να κάνει και μήνυση, εγώ θα πω τα πράγματα με το όνομά τους. Μετά την τελευταία φορά που εμφανίστηκε και πήρε προθεσμία, με πήρε τηλέφωνο, το Σάββατο και μου λέει “συγγνώμη είχα μια ένταση χθες, θα ήθελα να συναντηθούμε”. Μου είπε ότι το Σαββατοκύριακό θα μιλούσε σε μια εκπομπή. Έπειτα από λίγη ώρα, με πήρε τηλέφωνο ένα πρόσωπο που δεν περίμενα να με πάρει και μου λέει: “Τι κάνεις; σε πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου και θέλω να τον συναντήσεις και να συμφωνήσεις, να δεχτείς αυτό που σου είπε”. Του λέω εφόσον με επέλεξαν ως δικηγόρο της πολιτικής αγωγής, δεν μπορώ να είμαι ο δικηγόρος που θα κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό, γιατί οι εντολείς μου είναι φτωχοί άνθρωποι και μπορούν κάποιοι που έχουν χρήματα να τους εξαγοράσει. Σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει δικηγόρος στο δικαστήριο.Σε εκείνο το σημείο διεκόπη η επικοινωνία μας, το απόγευμα της επόμενης μέρας μου έστειλε μήνυμα, που προσπαθεί να απενεχοποιηθεί, του ανέφερα το όνομα που με πήρε τηλέφωνο. Και του είπα ότι η υπόθεση δεν επιδέχεται εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σήμερα μου έστειλε νέο μήνυμα, και μου είπε ότι το πρόσωπο εκείνο, ενήργησε αφ’ εαυτού».

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι «η υπόθεση δεν είναι όπως εμφανίζεται και μπορώ να σας δώσω υπόσχεση, εμείς από την μεριά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να αναδειχθεί η υπόθεση σε όλο της το εύρος».

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ