Κούγιας για Τέμπη: Με το μπλάνκο κάποιοι θέλησαν να εξαφανίσουν στοιχεία για το δυστύχημα

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί πολλές οικογένειες, που έχασαν τα δικά τους πρόσωπα, στην τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Κούγιας είπε ότι από Δευτέρα θα μελετήσει την δικογραφία που σχηματίστηκε για την τραγωδία. Για την καταγγελλόμενη αλλαγή στο βιβλίο βαρδιών, που έγινε με μπλάνκο, είπε ότι δείχνει πανικό και αυτοί που το έκαναν διέπραξαν το αδίκημα της πλαστογραφίας και προφανώς ήθελαν να εξαφανίσουν στοιχεία που τους ενέπλεκαν στην διάπραξη του αρχικού δυστυχήματος.

Η δικαιοσύνη έρευνα τώρα αν εκτός του σταθμάρχη που κατηγορείται, υπάρχουν στο περιβάλλον του σταθμού Λαρίσης άνθρωποι στους οποίους πρέπει να αποδοθούν κατηγορίες. όπως είπε το μπλάνκο «δείχνει ότι κάποιοι αισθάνονται ήδη εν δυνάμει κατηγορούμενοι και προσπαθούν να εξαφανίσουν στοιχεία». Σκεφτείτε τι ακούνε οι πολίτες και τι ακούνε οι γονείς των θυμάτων, είπε ο κ. Κούγιας. «Είναι αδιανόητο. Λίγη ώρα μετά από αυτή την τραγωδία, κάποιοι να μην σκέφτονται τίποτα άλλο παρά πώς να μπορέσουν και αυτή την φορά, να ξεγελάσουν τη δικαιοσύνη. Είναι κάτι ακραίο», είπε ο κ. Κούγιας.

Κούγιας: Καταγγέλλει διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία για το δυστύχημα στα Τέμπη από «δικηγόρους-λαγούς»

Για την ανάληψη της υπόθεσης από δύο εφέτες ανακριτές, είπε ότι ζήτησε εγγράφως να μην προχωρήσει η αλλαγή, αλλά να μείνει η ανακρίτρια κυρία Σούρλα και να συνεπικουρηθεί από δεύτερο ανακριτή. «Είχα δει πόσο μεγάλη ήταν ήδη η δικογραφία και είχα εκπλαγεί για το πώς η κ. Σούρλα και ο κ. Τζαμαλής είχαν συλλέξει τόσα πολλά στοιχεία σε τόσο λίγες ημέρες. Έγινε δεκτό το δεύτερο σκέλος της αίτησης που υπέβαλα, και διορίστηκε και δεύτερος ανακριτής. Αυτό είναι θετικό βήμα. Εύχομαι οι προθέσεις να είναι καλές και οι δύο εφέτες να είναι επαρκείς», ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, όπως έγινε στο παρελθόν με εφέτες ανακριτές, σε άλλες υποθέσεις, όπως Ρικομέξ, Μάτι, Μάνδρα, Εξπρές Σάμινα», είπε ο κ. Κούγιας.

 

Κούγιας στον Realfm 97,8 για Τέμπη: Θα καταγγέλλουμε όποιον ανακριτή ή εισαγγελέα δεν κάνει αυτό που πρέπει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ