Κούγιας: Διαπόμπευσαν τον Νότη Σφακιανάκη με ψευδείς ειδήσεις

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του Νότη Σφακιανάκη έπειτα από συνεννόηση του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια με την Εισαγγελία.

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά τόνισε ότι: «Για την πρώτη κατηγορία δεν μπορούμε να προβάλλουμε τίποτα, γιατί πράγματι κατείχε ένα όπλο χωρίς άδεια, παρά το ότι επί 17 χρόνια είχε έννομη άδεια. Τα τελευταία τρία χρόνια, και ειδικά μετά τις δηλώσεις του για τα μνημόνια, δεν του ανανέωσαν την άδεια. Μετά την συμφωνία της Τετάρτης να μην εισαχθεί η δικογραφία για εκδίκαση, αφού ο κύριος Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και, λόγω COVID, η φύση της υποθέσεως δεν είναι από αυτές των οποίων επιτρέπεται η εκδίκαση με κυβερνητική απόφαση. Μας δίνεται ο χρόνος να ανανεώσουμε την παλιά άδεια ή να εκδώσουμε νέα άδεια, καθώς ο Νότης Σφακιανάκης τηρεί όλες τις προϋποθέσεις».

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία, ο ανακριτής εξαρχής ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει σχέση με τη χρήση ναρκωτικών. Αν γινόταν την Τετάρτη το δικαστήριο, θα αποδεικνύαμε τι έχει γίνει ακριβώς και είμαι βέβαιος πως θα αθωωθεί. Αυτό που έχει στεναχωρήσει τόσο εκείνον όσο και εμένα είναι η διαπόμπευση του» και πρόσθεσε: «Με παράνομο τρόπο, η Αστυνομία δέκα λεπτά μετά τη σύλληψη του, δημοσιοποίησε το γεγονός και, έτσι, από τις 11 το βράδυ όλα τα sites είχαν το όνομα του, ενώ στη συνέχεια συνδικαλιστές της Αστυνομίας παρανόμως δημοσιοποιούσαν το περιεχόμενο των φακέλων που αφορούν την αδειοδότηση του για την κατοχή όπλου και διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις» ανέφερε επιπλέον ο Αλέξης Κούγιας.

Τέλος, δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτη την κίνηση των αστυνομικών να φορέσουν χειροπέδες στον καλλιτέχνη. «Η πλέον ακραία συμπεριφορά ήταν αυτή του να δεσμεύσουν τον κ. Σφακιανάκη με χειροπέδες, λες και ήταν κακοποιός και ή θα αποδράσει ή θα επιτεθεί στους αστυνομικούς. Για ό,τι παράνομο έχει συμβεί εις βάρος του θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες αν θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος, γιατί 17 χρόνια είχε άδεια και τώρα κατηγορείται, ενώ οι ίδιοι κίνδυνοι παραμένουν. Φυσικά και στενοχωρήθηκε πολύ με τις διαρροές της Αστυνομίας, που παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, που αφορούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών».

ΠΗΓΗ: Secret

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.