Κούγιας: Δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης του Ριχάρδου Μυλωνά ο οποίος πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, μετά την ανάκληση των προσωρινών ενταλμάτων κράτησης.

“Σε λίγη ώρα ή λίγες ώρες ο πελάτης μου και οι υπόλοιποι θα αποφυλακιστούν. Επιμένω πως δεν υπάρχει αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού, η εγκληματική οργάνωσή και η νομιμοποίηση εσόδων στην συγκεκριμένη υπόθεση. Η διωκτική αρχή, δηλαδή η Αστυνομία, παραπλάνησε τον Πρωθυπουργό, τον εισαγγελέα και για λίγες ώρες και τον ανακριτή”, είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Είχα διατυπώσει τη νομική άποψη ότι δεν υπάρχουν αδικήματα στην υπόθεση αυτή. Δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει νομιμοποίηση εσόδων», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Δυστυχώς για τον εντολέα μου, η διωκτική αρχή, η αστυνομία παραπλάνησε και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη και για λίγες ώρες παραπλάνησε και την κ. ανακρίτρια. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην Ε.Ε και σύμφωνα με όσα προβλέπει το εσωτερικό δίκαιο, δεν υπάρχει αδίκημα λαθρεμπορίας χρυσού στις εξαγωγές προς την Τουρκία γιατί δεν καταβάλλονται δασμοί και το μόνο που καταβάλλεται είναι ΦΠΑ που αν δεν το καταβάλεις είναι απλή φορολογική παράβαση», πρόσθεσε ο δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ