Κούγιας: Αθώοι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας

Κούγιας: Αθώοι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας

Αιχμές για την πρόταση του εισαγγελέα του πενταμελούς εφετείου που εκδικάζει την έφεση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης αφήνει με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας υπερασπιζόμενος την αθωότητα του πελάτη του, κ. Λεμούσια, καθώς και του κ. Παπαγεωργόπουλου.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούγια,

 

«Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο εντολέας μου, Μιχαήλ Λεμούσιας, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, αλλά και την απογοήτευσή μας, από το περιεχόμενο της προτάσεως του Εισαγγελέως της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, το οποίο με Πρόεδρο τον ήδη Αρεοπαγίτη  κ. Κατσιρούμπα και μέλη την ήδη Πρόεδρο Εφετών κα Πελεκούδα και τους Εφέτες κα Τσιλιγκαρίδου, κα Πούρα και κο Τσιούρδα εκδικάζει από 16/1/2014 τις εφέσεις του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασιλείου Παπαγεωργόπουλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχαήλ Λεμούσια, και των πρώην υπαλλήλων  του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη, Θωμά Γκόλια και Γεωργίου Γκαϊδατζή.

Το επικίνδυνο και πρωτοφανές για τη δικαιοσύνη γεγονός της δημοσιοποιήσεως της καταδικαστικής προτάσεως του Εισαγγελέως της έδρας δυο μέρες πριν τη σημερινή του αγόρευση, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», στην οποία αρχισυντάκτης είναι ο κ. Αλεξανδρίδης, σύζυγος της πρώην επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χρύσας Αράπογλου, μεγεθύνει ακόμα περισσότερο την απογοήτευσή μας.

Είναι τραγικό μετά από τέτοια αναλυτική διαδικασία ο Εισαγγελέας της έδρας να μην επικαλείται τίποτα από αυτά, τα οποία απεδείχθησαν μετά από ερωτήσεις του Προέδρου και μελών του Δικαστηρίου κατά το εξάμηνο αυτό, και να χρησιμοποιεί ως μόνο αποδεικτικό στοιχείο τον επικίνδυνο κακοποιό Παναγιώτη Σαξώνη και με μόνο αυτόν, κάτι που απαγορεύει ο νόμος, να ζητά την καταδίκη των Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια.

Τόσο ο εντολέας μου όσο κι εγώ προσωπικά εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στην κρίση του Δικαστηρίου και επιμένουμε στην αθωότητα των κυρίων Παπαγεωργόπουλου και Λεμούσια, δηλώνοντας ανικανοποίητοι από την πρόταση του κ. Εισαγγελέως της έδρας, η οποία οδηγεί στο ποινικό αποτέλεσμα της μετατροπής της ισοβίου καθείρξεως σε πρόσκαιρη κάθειρξη, απόφαση, η οποία κατά την κρίση μας είναι άδικη».

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΒΙΝΤΕΟ-Καταιγίδα έπληξε τη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν για λαθρανασκαφές στην Αχαΐα

Χωρίς ρεύμα η Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ