Κουφοντίνας: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη αντιπροσωπεία δικηγόρων – Τι ζήτησαν

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβη σήμερα αντιπροσωπεία δικηγόρων, προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει σκοπό την ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου να λάβει κατεπειγόντως “άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του”.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Αντιπροσωπεία δικηγόρων, αποτελούμενη από τους Ζορμπαλά Αλέκα, Καμπαγιάννη Θανάση, Παπαδάκη Κώστα, Σαραφιανό Δημήτρη και Συμεωνίδη Θεόδωρο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την ενημέρωσε για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις. Ηταν μία πρωτοβουλία, που λάβαμε εξαιτίας της συνεχιζόμενης, παρά το ογκούμενο κύμα κατακραυγής της, κυβερνητικής αδιαλλαξίας, αποσκοπώντας στην ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου όπως της ζητήσαμε να λάβει κατεπειγόντως άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του. Η αντεισαγγελέας που μας δέχθηκε, μας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το ζήτημα, έχοντας λάβει και τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΔΑ, και θα επιληφθεί.

Αθήνα, 26/2/2021

Κώστας Παπαδάκης”.

Γιατρός Κουφοντίνα: Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα

Χθες, ο γιατρός επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας. Ο Θοδωρής Ζδούκος επισκέφτηκε τον Δημήτρη Κουφοντίνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας, όπου νοσηλεύεται, και ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του ότι κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα.

“Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης”, ανέφερε και συμπλήρωσε: “Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο”. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων “να αρθούν στο ύψος της περίστασης”, καθώς “μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε «πολιτικό κόστος»”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ