Κώστας Τσιαπάρας: Ένας από τους τελευταίους πλανόδιους ”γιαουρτάδες” στις γειτονιές της Αθήνας

Με ένα μικρό φορτηγάκι ο κ. Κώστας Τσιαπάρας, ένας από τους τελευταίους πλανόδιους πωλητές στην Αθήνα, μαζί με τον γιο του περνούν από πολλές γειτονιές της πόλης, προμηθεύοντας τον κόσμο με διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, γιαούρτι και ρυζόγαλο παραγωγής τους.

Αν και πρόκειται για εικόνα που παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, καθώς με την πάροδο των ετών η συνήθεια αυτή σταδιακά εξαφανίζεται, ο ίδιος κρατά την παράδοση ζωντανή με τους Αθηναίους να ανταποκρίνονται ένθερμα στο ”κάλεσμα” της ντουντούκας ”Περνάει ο γιαουρτάς: Πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι”. Οι πελάτες του είναι πιστοί στο καθιερωμένο ”ραντεβού” τους , το οποίο πραγματοποιείται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

Ο κ. Τσιαπάρας, ο οποίος ακολουθεί μια οικογενειακή παράδοση ετών, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής ” Από τις έξι” της ΕΡΤ, ανέφερε τα εξής: ” H δουλειά ξεκινά από τις 4.30 το πρωί, ώστε να πάμε να βράσουμε το γάλα για να φτιάξουμε γιαούρτι, ρυζόγαλο, σοκολάτες κ.λ.π και μετά αρχίζουμε τη διανομή κατ’οίκον. Συνεργαζόμαστε με τρεις παραγωγούς, έναν από την Βαρυμπόπη, έναν από τα Μέγαρα και έναν που βρίσκεται πάνω από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Το γάλα το παίρνουμε πάντα από παραγωγούς με πρόβατα ελευθέρας βοσκής”.

Ο κ. Παναγιώτης, ένας σταθερός πελάτης, μιλώντας στην κάμερα ανέφερε ότι ” πάνω από 15 χρόνια παίρνω από εδώ γιαούρτι, το οποίο είναι καταπληκτικό. Προτιμώ να το παραλαμβάνω από εδώ καθώς για να πάω στο Χαϊδάρι ( όπου διατηρούν κατάστημα) είναι απόσταση. Όλα τα προϊόντα είναι πολύ ωραία”.

Μιλώντας για το πώς και πότε δημιουργήθηκε η οικογενειακή επιχείρηση σημείωσε ότι ”ο πατέρας μου ξεκίνησε την επιχείρηση το 1956, έχω γεννηθεί μέσα στα γιαούρτια. Το 1997 την παρέδωσε σε ‘μένα και της αδερφή μου και συνεχίζουμε εμείς οι δύο, η γυναίκα μου, ο γαμπρός μου και τα παιδιά μας”.

Αναφορικά με τις περιοχές στις οποίες γίνεται η διανομή των προϊόντων, ο κ. Τσιαπάρας ανέφερε ότι περνούν από ” Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι και Αμφιάλη ενώ σήμερα βρεθήκαμε στον Κολωνό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ