Στη σύλληψη ενός διακινητή μεταναστών προχώρησαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας τα στελέχη του Λιμεναρχείου της Κω.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, περιπολικό σκάφος εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε μόλις αποβιβάσει μετανάστες σε παραλία της Κω στην περιοχή Ψαλίδι.
Όταν ο διακινητής αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους Λιμενικού, τράπηκε σε φυγή και αποβιβάστηκε σε όμορη παραλία, όπου και διέφυγε πεζός. Ακολούθησε έρευνα και τελικά ο δράστης εντοπίστηκε επί της παραλιακής οδού, μπροστά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, όπου και συνελήφθη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού
«Πρώτες πρωινές ώρες την 19-06-2023, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών στις ακτές της θαλάσσιας περιοχής “ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κω.
Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης δεκαεπτά (17) αλλοδαπών, το ταχύπλοο κινήθηκε προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ στη συνέχεια, ο χειριστής του, στην θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άλλαξε κατεύθυνση και προσέγγισε όμορη παραλία, όπου αποβιβάστηκε και απομακρύνθηκε πεζός.
Ακολούθησε έρευνα προς εντοπισμό του εν λόγω χειριστή από χερσαίες δυνάμεις στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και εν τέλει εντοπίστηκε επί της παραλιακής οδού ν. Κω, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, ενώ οι δεκαεπτά (17) αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος».
