Κως: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 43χρονος Αιγύπτιος – Στο δικαστικό συμβούλιο η οριστική απόφαση

Στο δικαστικό συμβούλιο παραπέμπεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του Αιγύπτιου που κατηγορείται για κατασκοπεία, μετά τη διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέως Κω, με αποτέλεσμα ο 43χρονος να τεθεί προσωρινά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έπειτα από τρίωρη κατάθεση του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα από λιμενικούς της Κω με τις κατηγορίες της διευκόλυνσης σε παράνομη διαμονή πολιτών τρίτων χωρών, κατασκοπεία και πλαστογραφία ο ανακριτής Γιώργος Χρήστου πρότεινε τον κατ’ οίκον περιορισμό του κατηγορούμενου υπό επιτήρηση, ενώ η εισαγγελέας Μαρία Κωλέτη την προσωρινή του κράτηση για κατασκοπεία κατ’ εξακολούθηση.

Στο κινητό του 43χρονου Αιγύπτιου στην Κω βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο μικρής διάρκειας από φυλάκιο του νησιού. Ο ίδιος αρνήθηκε, ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν κρατικά απόρρητα σημειώνοντας, ότι δεν είχε σκοπό να τα προωθήσει σε κάποιους Παράλληλα, υποστήριξε πως βρίσκονταν νόμιμα στο χώρο, καθώς εργάζονταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα, όπου και κατέγραψε τις εικόνες. “Ό,τι απεικονίζεται μπορεί να το δει ο κάθε ένας από τους πολίτες, που κυκλοφορεί στους συγκεκριμένους δρόμους και σε όλο το νησί. Είναι γενικές φωτογραφίες δεν υπάρχει κάτι παράνομο σε αυτό”, υποστήριξε ο συνήγορος του 43χρονου, Δημήτρης Δρόσος υπογραμμίζοντας, πως δεν υπάρχει άλλο υλικό και με αυτά μόνο τα ευρήματα δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας.

Να σημειωθεί, ότι έχουν σταλεί προς εξέταση τα ηλεκτρονικά αρχεία του 43χρονου, ενώ έχει ζητηθεί και η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που είχε το τελευταίο διάστημα.

Την οριστική απόφαση θα κληθεί να πάρει το δικαστικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.