Κορυφώνεται η αγωνία για τον 15χρονο μαθητή

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 15χρονο μαθητή

Στον 15χρονο Μανώλη από την Πάτρα, που πάσχει από σπάνια ασθένεια και εγχειρίστηκε χθες στη Γερμανία βρίσκονται οι σκέψεις της οικογένειάς του, των συμμαθητών και φίλων του, αλλά και χιλιάδων απλών πολιτών που ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία του.

Ο νεαρός μαθητής πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου, μια ιδιαίτερα σπάνια ασθένεια η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Το δράμα του Μανώλη προκάλεσε την κινητοποίηση των συμμαθητών του, που χάρισαν στην οικογένεια του μαθητή τα χρήματα για την εκδρομή προκειμένου να διατεθούν για τη μεταφορά του σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού.

Η ιστορία συγκίνησε το πανελλήνιο και έπειτα από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, άρθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ενώ για τη μεταφορά του στη Γερμανία διατέθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Χθες και μετά από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο ο 15χρονος μαθητής μπήκε στο χειρουργείο περίπου στις 15:00. Η λεπτή και πολύωρη επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία μία ώρα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, περίπου στις 21:00.

Το ιατρικό επιτελείο που πραγματοποίησε το χειρουργείο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση προς τη οικογένεια του νεαρού από την Πάτρα. Η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και το απόστημα αφαιρέθηκε, ενώ δεν βρέθηκε κάποιο επιπλέον εύρημα που να επιβαρύνει την κατάσταση του εγκεφάλου.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι κατ΄ αρχήν θετική. Βέβαια, οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες, καθώς ο νεαρός Μανώλης θα πρέπει να ανανήψει πλήρως από την πολύωρη επέμβαση, προκειμένου οι γιατροί να εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: Real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ