Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον 75χρονο που άφησε δεμένο το γαϊδουράκι του με αποτέλεσμα να πεθάνει

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στον 75χρονο από το Κορωπί, που άφησε το γαϊδουράκι του δεμένο με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να βρει φρικτό θάνατο καθώς μπλέχτηκε στο σχοινί.

Κορωπί: Γαϊδουράκι μπλέχτηκε στο σχοινί που ήταν δεμένο και πέθανε – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ο 75χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου το βράδυ της Κυριακής. Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία ότι ένα γαϊδουράκι ήταν νεκρό στην αυλή του σπιτιού του δράστη. Στο σημείο έσπευσαν κτηνίατροι για να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του άτυχου ζώου. Σημειώνεται ότι φιλοζωικός οργανισμός παρέλαβε και φιλοξενεί πλέον άλλα δύο γαϊδουράκια από το σπίτι του 75χρονου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα τα εξής:

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (7-5-2023) στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρωπίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής, 75χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους -30.000- ευρώ.

Μετά από καταγγελία στην ανωτέρω υπηρεσία, χθες το μεσημέρι ανευρέθη στην αυλή της οικίας του κατηγορουμένου στο Κορωπί, νεκρό ιπποειδές (γαϊδούρι).

Στο σημείο μετέβησαν αρμόδιοι κτηνίατροι για τη διαπίστωση του θανάτου και την εξέταση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε.

Ακόμη, παρελήφθησαν από φιλοζωικό οργανισμό, άλλα δύο ιπποειδή (γαϊδουράκια) εν ζωή και μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας του εν λόγω κέντρου.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Το χρονικό

Το νέο τραγικό περιστατικό κακοποίησης ζώου που απέβη μοιραίο, ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό κακοποίησης γαϊδουριού καταγγέλθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι». Όπως φαίνεται, το γαϊδουράκι βρέθηκε νεκρό καθώς πιάστηκε στο σχοινί που ήταν δεμένο και σύμφωνα με την καταγγελία, το ζώο πάλευε να ξεπιαστεί επί ημέρες, αλλά στο τέλος κατέληξε.

Αν και για ημέρες ήταν “άφαντος” ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, οι αρχές τελικά τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, το βράδυ της Κυριακής.

Στην ανάρτηση στην οποία φαίνεται το νεκρό γαϊδουράκι, αναφέρουν: “Κορωπι 2023!!! Γαιδουριτσα που εχασε τη ζωη της απο την ανθρωπινη βλακεια, ανευθυνοτητα και εγκληματικη αγενεια. Ο ιδιοκτητης αφαντος! Θα κανουμε ο,τι περναει απο το χερι μας να του επιβληθουν οι ποινες που αντιστοιχουν στο ”εγκλημα”, καθως και ολα τα εξοδα ταφης-αποτεφρωσης!!!”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ