Κορονοΐός: Στο νοσοκομείο του Ρίου 10 άτομα με συμπτώματα

Περίπου 10 άτομα που έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορονοϊού νοσηλεύονται σύμφωνα με τον παθολόγο-λοιμωξιολόγο και καθηγητή Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, τόνισε ότι «υπήρξε ξαφνικά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εκτεθειμένων και κρουσμάτων. Η πηγή είναι των ανθρώπων που έκαναν την προσκυνηματική εκδρομή, από εκεί είναι τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν είναι πολύ σοβαρά, πέραν του ενός που είναι στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης. Είναι σε σταθερή κατάσταση, το παρακολουθούμε στενά. Νοσηλεύονται γύρω στους 10, έχουμε στείλει δείγματα, τους κρατάμε σε απομόνωση, σε ειδικούς θαλάμους γιατί έχουν συμπτώματα και περιμένουμε να δούμε τι γίνεται».

«Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο έχει αναπτύξει κλίνες σε κλινική που απομονώθηκε γι’ αυτό το λόγο. Έχουμε αναπτύξει 20 κλίνες και έξι κλίνες αρνητικής πίεσης. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε κλίνες και σε άλλο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου, ελπίζουμε να μη χρειαστεί. Είμαστε σε μία φάση ιχνηλάτησης και περιορισμού των επαφών μέχρι να περάσει το 14ημερο της καραντίνας», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ