Κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων – Πρώτη μία 95χρονη

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ελευθερία”. Πρώτη εμβολιάστηκε μία γυναίκα 95 ετών, η κυρία Δέσποινα, που διαμένει στο «Σπίτι Χριστιανικής Αγάπης» στα Μελίσσια.

Τους εμβολιασμούς διενεργούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, εξερχόμενος από τον οίκο ευγηρίας δήλωσε: “Τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα των ηλικιωμένων στο ίδρυμα ήταν μια από τις πιο όμορφες στιγμές που μας γέμισαν αισιοδοξία και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο αγώνα”.

Όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες πηγές του υπουργείου Υγείας, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα επιτηρεί τη διαδικασία εμβολιασμού κατά της covid-19. Σημειώνεται πως όπως έχει ανακοινωθεί, έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Δείτε φωτογραφίες από τους σημερινούς εμβολιασμούς ηλικιωμένων, που διαμένουν στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στα Μελίσσια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ