Κορονοϊός: Ξεχάστε το ρεβεγιόν – Τι είπε ο Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υφυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι «αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει ικανοποίηση που έστω και αργά αλλά σταθερά υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, όμως δε πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό να δώσει τη λάθος μετάφραση».

«Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει σταθερή. Για παράδειγμα μπορεί να βρισκόμαστε στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων που βρισκόμασταν κατά την 26η Οκτωβρίου, αλλά στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας παραμένουν τα προβλήματα», τόνισε φέρνοντας το παράδειγμα της Κατερίνης.

“Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η πιθανότητα που δίνεται για μικρή χαλάρωση τις ημέρες ανήμερα των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς δε θα πρέπει να συνδυαστεί με κατάχρηση αυτού του δικαιώματος. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά στους δικούς μας, που μας έχουν λείψει, όμως τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν. Αν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό για να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι μετά από μερικούς μήνες όλοι μαζί αγκαλιασμένοι με ασφάλεια και χωρίς να έχουμε ρισκάρει την ζωή συνανθρώπων μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κάνω έκκληση, παράκληση, σε όλους τους ανθρώπους της Κεντρικής Μακεδονίας, συντεταγμένα με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου το ζήτημα του επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής και τις επόμενες μέρες να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί”.

«Η οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται για να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους πιο κοντινούς μας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που στιγμιαία θα λύσει. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για ρεβεγιόν, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για άρση του lockdown, παραμένουμε σε πολύ αυστηρά μέτρα, θα ελεγχθούν σαρωτικά οι μετακινήσεις ειδικά μετά τις 10 το βράδυ», ξεκαθάρισε.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ