Κορονοϊός: Τρίτη δόση του εμβολίου στους 3 μήνες

Συντομότερο θα είναι πλέον το χρονικό διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό, λόγω της ανάδυσης της παραλλαγής Όμικρον και ενόψει της έναρξης του χειμώνα.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε σήμερα, ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα και επανεξέτασε εκτάκτως τις συστάσεις επαναληπτικού εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε και συστήνει για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους τρεις μήνες έπειτα από τη δεύτερη δόση, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τρεις μήνες μετά τη διάγνωση θα μπορεί να γίνει και ο εμβολιασμός όλων όσων νόσησαν από κορονοϊό, όπως ανέφερε.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson θα μπορούν να κάνουν την επαναληπτική δόση στους δύο μήνες.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ανοίξει σταδιακά από σήμερα το βράδυ και οι δικαιούχοι είναι περίπου 2 εκατομμύρια πολίτες.

“Η διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον σε συνδυασμό με την έναρξη του χειμώνα καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας έναντι της νόσου Covid 19, μέσω της επιτάχυνσης του αναμνηστικού εμβολιασμού”, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την τρίτη δόση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ