Κορoνοϊός: Τρία πρόστιμα σε μουσικό του δρόμου στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά τρία πρόστιμα επέβαλαν οι αστυνομικοί σε μία μουσικό του δρόμου, την ώρα που έπαιζε μουσική σε πλατεία της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τα δύο εξ΄ αυτών αφορούν στα μέτρα για τον κορονοϊό, δηλαδή για μη χρήση μάσκας και για έλλειψη των απαραίτητων δικαιολογητικών για μετακίνηση. Το τρίτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στη μουσικό αφορά σε παράβαση του άρθρου 48 του ΚΟΚ για κατάληψη πεζοδρομίου και παρεμπόδιση της διέλευσης των πεζών.

Σύμφωνα με το voria.gr, η γυναίκα καλείται να πληρώσει συνολικά 500 ευρώ. Πρόκειται για την μουσικό, Μαίρη Στεφάνου, η οποία το 2018 είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου με το αιτιολογικό της επαιτείας, γεγονός που υπήρξε, τότε, αφορμή ώστε ο Σύλλογος Μουσικών Β. Ελλάδος να διοργανώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, εκδήλωση με σκοπό την κατάργηση του νόμου για την επαιτεία (όπου συμμετείχε και ο Μάνου Τσάο), πράγμα που τελικά επιτεύχθη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση – καταγγελία:

Σήμερα το πρωί στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, σε μία μουσικό που έπαιζε στο δρόμο επεβλήθηκαν τρία πρόστιμα από αστυνομικά όργανα:

  • Για μη χρήση μάσκας ( τραγουδούσε χωρίς μάσκα!)
  • Για άσκοπη μετακίνηση ( ο λόγος ” εργασία”, στην βεβαίωση μετακίνησης που είχε μαζί της, δεν θεωρήθηκε επαρκής από τα αστυνομικά όργανα, με το αιτιολογικό ότι το επάγγελμα του μουσικού στο δρόμο δεν είναι καταχωρημένο στην εφορία )
  • Για κατάληψη δημόσιου χώρου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.