Κορονοϊός: Την επίταξη κλινών σε ιδιωτικές κλινικές εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το ενδεχόμενο επίταξης κλινών σε ιδιωτικές κλινικές εξετάζει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό σε ιδιωτικές κλινικές να μεταφερθούν όσοι ασθενείς νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία με μη λοιμώδη νοσήματα, ώστε να παραμείνουν στο ΕΣΥ μόνο οι ασθενείς που θα χρειαστούν νοσηλεία για τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iatronet.gr, το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας που θα αφορά τον τρόπο εφαρμογής του ΦΕΚ τεύχος Α Νούμερο 22 (δημοσιεύτηκε 25/2/2020) που ορίζει στο άρθρο 4 την δυνατότητα επίταξης κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, καθώς και δέσμευσης υλικών προς όφελος της Δημόσιας υγείας, υπό την εξελισσόμενη απειλή του κορονοϊού. Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ αναφέρεται και η χρονική διάρκεια εφαρμογής αυτών των μέτρων που είναι μέχρι και 25/6/2020.

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους φορείς των ιδιωτικών κλινικών και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ